ANTI-WITWASBELEID (Aml Policy)

Als onderdeel van de EU-wetgeving zijn wij wettelijk verplicht identiteitsdocumenten te verkrijgen en te controleren van alle klanten die bij ons een kunstwerk kopen met een waarde van meer dan € 10.000, of die bij ons meer dan € 10.000 in één enkele transactie besteden. Dit beleid is op iedereen van toepassing, ongeacht of het om een nieuwe of een reeds lang bestaande verzamelaar gaat.

Daarom moeten wij om een kopie van een geldig identiteitsbewijs met foto vragen, zoals een paspoort, rijbewijs of nationale identiteitskaart, om uw volledige naam, geboortedatum, nationaliteit en adres vast te stellen. Zorg ervoor dat uw document een foto of een duidelijke scan is. Uw identiteitsbewijs mag geen foto zijn die van een scherm is genomen, zoals uw laptop of telefoon.

Wij zullen ons best doen om het proces zo efficiënt en moeiteloos mogelijk voor u te laten verlopen terwijl wij deze controles uitvoeren. Uw informatie moet worden bewaard tot vijf jaar nadat deze aan ons is verstrekt. Ons privacybeleid garandeert dat alle verzamelde en verwerkte informatie altijd veilig en vertrouwelijk zal blijven.
Wij raden u aan de websites van de Dutch Financial Intelligence Unit en de Responsible Art Market te bezoeken voor meer informatie.

Als u vragen of opmerkingen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Risicobeoordeling voor het witwassen

Op grond van, EU-wetgeving moet elke kunsthandelaar die handelt in kunstwerken ter waarde van 10.000 euro of meer, een schriftelijke AML-risicobeoordeling hebben waarin de specifieke risico's van zijn bedrijf aan bod komen. Een risicobeoordeling moet actueel worden gehouden en worden opgesteld met inachtneming van het feit dat deze wellicht aan het Anti Money Laundering Centre (AMLC) moet worden getoond.

Risicobeoordelingsproces

Het doel van de risicobeoordeling is een risicogebaseerde aanpak te ontwikkelen die extra middelen aanwendt om de risico's op de belangrijkste punten te beperken en de nalevingskosten voor activiteiten met een laag risico te verminderen.

Hoe stuur ik een kopie van mijn identiteitsbewijs op?

Om te beginnen moet u een scan of een foto van uw identiteitsbewijs opsturen, zoals een paspoort, rijbewijs of nationale identiteitskaart. De foto van uw identiteitsbewijs die u stuurt mag geen screenshot zijn, het moet het echte document zijn.

Kan ik namens iemand anders kopen?

Wij eisen dat betalingen worden gedaan vanaf de bankrekening waarvan de naam op onze factuur staat. Het kan zijn dat wij verdere controles moeten uitvoeren als u een derde partij namens u voor uw aankoop wilt laten betalen. Laat ons van tevoren weten of dit het geval is.
Als u namens iemand anders koopt, laat het ons dan weten zodat we hun identiteit kunnen verifiëren. Als u namens een bedrijf koopt, hebben wij bedrijfsgegevens nodig, inclusief bewijs van oprichting, directeuren en de uiteindelijke begunstigden van het bedrijf.

Bijgewerkt op 15 augustus, 2022